Подолання корупції в органах Державної податкової служби України є одним із першочергових завдань українського суспільства, оскільки існуючі прояви корупції негативно впливають на рівень надходжень грошових коштів до державного бюджету, на ефективність діяльності податкових органів, їх рейтинг, взаємовідносини з платниками податків.
Просимо громадськість та небайдужих громадян про відому інформацію щодо протиправних дій з боку службових осіб ГУ ДПС у Житомирській області повідомляти у письмовому вигляді та засобами телефонного зв’язку.
Повідомлення про корупцію можливо подати:
- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника 7;
- на електронну поштову скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ;
- засобами телефонного зв’язку: контактний телефон (0412) 418-004.
Відповідальний працівник за прийняття повідомлення про корупцію – заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції – Охріменко Костянтин Миколайович



Шановні громадяни та платники податків!
З метою забезпечення добросовісного та професійного виконання працівниками органів ДПС посадових обов’язків, недопущення вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією, та сприяння зміцненню суспільної довіри, із урахуванням вимог Закону України «Про запобігання корупції», розроблено Правила етичної поведінки в органах Державної податкової служби, які затверджені наказом ДПС від 02.09.2019 № 52.
Відповідно до Правил етичної поведінки, серед іншого, працівники органів ДПС, незалежно від займаних посад, під час виконання посадових обов’язків зобов’язані неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, бути взірцем добропорядності,  дотримуватись високої культури спілкування (не допускати використання нецензурної лексики, підвищеної інтонації), з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, юридичних осіб, не проявляти свавілля або байдужості до їхніх правомірних дій та вимог.
Зокрема, оскільки порушення Правил етичної поведінки, за конкретних умов, може бути кваліфіковане як порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», за що передбачена дисциплінарна відповідальність у вигляді попередження про неповну службову відповідність, просимо у разі використання службового становища керівниками управлінь та відділів Головного управління у Житомирській області при виконанні ними службових обов’язків у вигляді надання вказівок підпорядкованим працівникам управління або відділу не пов’язаних з виконанням ними посадових обов’язків  інформувати про ці факти наступними способами:
- на електронну поштову скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ;
- засобами телефонного зв’язку: контактний телефон (0412) 418-004.
- засобами телефонного зв’язку: контактний телефон ІР 72-60, ІР 72-11.
Звертаємо увагу, що працівники органів ДПС, незалежно від займаних посад, під час виконання посадових обов’язків можуть інформувати працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції щодо пропозицій чи обіцянок службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.
Ознайомитись з текстом Правил етичної поведінки можна за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/73616.html.

Відділ з питань
запобігання та виявлення корупції
ГУ ДПС у Житомирській області

Go to top