Внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не мала можливості припинити трудовий договір через те, що не має можливості продовжувати роботу за трудовим договором за попереднім місцем проживання, має право його припинити в односторонньому порядку.

07 травня 2022 року набрав чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21.04.2022 № 2220, яким передбачена можливість для впо розірвати трудовий договір із роботодавцем дистанційно.

Для цього ВПО подає до центру зайнятості  за місцем свого перебування заяву на ім’я роботодавця(абз. 2 ч. 4 ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 № 1706-VII),  з урахуванням певних вимог:
    - підстави для звільнення: власне бажання, угода сторін, розірвання строкового трудового договору з ініціативи працівника ( пункт 1 статті 36, статті 38, статті 39 Кодексу законів про працю України);
    - звільнення обумовлене необхідністю отримання статусу безробітного та допомоги по безробіттю і соціальних послуг за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на випадок безробіття.

Датою припинення трудового договору вважатимуть наступний день після подання такої заяви.

Центр зайнятості повідомить:
    - роботодавця (будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними),
    - територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику
    - територіальний орган Пенсійного фонду України.

Таким чином ВПО, які не розірвали трудові відносини, також зможуть зареєструватися в центрі зайнятості в якості безробітних за особистою заявою.

У разі виникнення додаткових питань, за юридичною консультацією звертайтесь до місцевих центрів та бюро правової допомоги. Адреса Баранівського бюро правової допомоги: м. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.: (04144) 7-84-60.

Баранівське бюро правової допомоги

Go to top