Всеукраїнський рух "Сила права" - правозахисна громадська організація, що надає безоплатну юридичну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Рух "Сила права" активно виконує місію зі створення системи безкоштовної масової правової підтримки потерпілим громадянам, яка має на меті одержання компенсації матеріальної та моральної шкоди, завданої збройною агресією РФ. Робота організації полягає у підготовці та супроводі позовів у національних судах України. У перспективі планується співпраця з міжнародними судовими інстанціями.
Якщо ви постраждали внаслідок збройної агресії РФ, звертайтеся до руху "Сила права", де наступним категоріям громадян надається безкоштовна правова допомога:
• Родини загиблих військовослужбовців та цивільних осіб – очікуваний розмір компенсації від 60000 євро для кожного члена родини;
• Військовослужбовці та цивільні особи, які отримали поранення, каліцтва та психологічні травми, – очікуваний розмір компенсації від 20000 євро + компенсація за втрату працездатності + компенсація витрат на лікування та протезування;
• Військовослужбовці, які побували у полоні, – очікуваний розмір компенсації від 20000 євро;
• Цивільні особи, які побували у незаконному ув'язненні, – очікуваний розмір компенсації від 20000 євро;
• Вимушені переселенці з окупованих територій АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей – очікуваний розмір компенсації від 50000 євро + компенсація матеріальної шкоди;
• Громадяни, які втратили особисте майно на окупованих територіях (АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей).

Захист прав, свобод та інтересів громадян здійснюється на підставі національного законодавства України, міжнародних договорів (Загальна декларація прав людини, Конвенція Ради Європи про захист прав людини і основоположних свобод, Конвенція ООН про захист цивільного населення під час війни тощо), а також практики Європейського суду з прав людини.
Правова стратегія руху "Сила права" складається з чотирьох етапів:
1. Встановлення в суді юридичного факту того, що шкоду громадянинові було нанесено внаслідок збройної агресії РФ проти України.
2. Розрахунок завданої моральної та матеріальної шкоди.
3. Вирішення питання про стягнення суми завданої шкоди у судовому процесі.
4. Забезпечення виконання судового рішення, у тому числі шляхом звернення до Європейського суду з прав людини.
Всеукраїнський громадський рух "Сила права" має суттєві досягнення на юридичному фронті боротьби з державою-агресором. Неодноразово українські суди встановлювали юридичні факти вимушеного переселення громадян України з Криму, Донецької та Луганської областей внаслідок збройної агресії РФ.

Крім цього, 29 березня 2016 року вперше в історії українського правосуддя Ярмолинецьким районним судом Хмельницької області був встановлений юридичний факт загибелі військовослужбовцям внаслідок збройної агресії РФ проти України. 30 травня 2016 року заявою, яку підготовувала команда руху "Сила права", суд заарештував 3 мільярди доларів російського кредиту. Гроші агресора будуть використані на компенсацію шкоди громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ. 15 липня 2016 року Попільнянським районним судом Житомирської області був встановлений юридичний факт поранення військовослужбовця внаслідок збройної агресії РФ проти України. 19 жовтня 2016 року Броварським міськрайонним судом Київської області було встановлено 3 юридичних факти: загибелі військовослужбовця, та поранень військовослужбовців внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Кожен, хто постраждав від злочинних дій РФ в Україні, може безкоштовно отримати консультацію та ефективну правову допомогу, починаючи від підготовки та супроводу заяви на всіх етапах судового провадження до безпосереднього фактичного отримання компенсації шкоди.

Адреса приймальні в місті Житомир: пров. ІІІ Селецький, 2а
Тел. (0412) 40-29-91; (050) 425-72-25.
Офіційний сайт: http://sila-prava.org/ukr/
Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Go to top