Життя Баранівської громади дуже насичене як в культурному, так і в спортивному напрямках. Так і має бути, бо у нас хороша база для розвитку цих галузей та колектив, який має досвід і необхідні професійні навички. Саме через щільний графік у роботі ми й затрималися з інформуванням жителів про початок футбольного сезону.

Приємною новиною 2018 року є участь ветеранської футбольної команди міста у Чемпіонаті Житомирської області. Футболісти , старші 40 років, захищають честь Баранівки у спортивних баталіях серед ветеранів. Ними зіграно вже три гри, дві з яких принесли перемогу, а ще одна завершилась внічию.

Впродовж березня й квітня досить часто збирались члени федерації футболу Баранівки разом із міським головою А. Душком, заступником міського голови В. Савчуком, меценатами, які щороку надають посильну допомогу «Кераміку», аби знайти відповіді на запитання: «Яким бути футболу у громаді? Чи зможемо утримувати команду? Хто візьме на себе тренерську функцію?» та інші.

Відповідь була виваженою та амбіційною: «Футболу – бути!», бо «Керамік», маючи багаторічну історію як перемог, так і поразок, - своєрідним спортивним брендом Баранівки.

Минулорічний футбольний сезон показав, що ми можемо бути в лідерах. Тож, проаналізувавши свої напрацювання та слабкі сторони, «Керамік» заявив себе у Першості Житомирської області по футболу. За одноголосним рішенням федерації футболу Баранівки тренером нашої команди став Віктор Миколайович Чорний.

«Керамік» у групі А Першості вже здобув чотири перемоги, обігравши ФСК «Іршанськ», ФК «Авангард» (Довбиш), «Агролайф» (Попільнянський район) та ФК «Оріон» (Нова Борова ). По завершенні гри, коли ФК «Керамік» на своєму полі розгромив новоборівський «Оріон» з рахунком 5:1, я зустрілась з тренером наших футболістів Віктором Чорним і попросила дати відповідь на кілька запитань, на що він люб’язно погодився.  

- З часу, коли Ви стали тренером «Кераміка», результати у команди гарні. Поділіться секретами своєї роботи.
Секретів немає. Я прийшов, щоб ввести в команду дві функції. Це конкуренція і мотивація. Спортсмени, приїхавши на гру, не повинні бути впевнені, що гратимуть в основному складі і від гри до гри мають доводити своє право грати за «Керамік». Якщо в минулому році гравці приїздили і отримували дві цукерки, то тепер вони спочатку отримують одну цукерку, а другу мають заробити, показавши результат. З такими двома критеріями я прийшов і надіюсь, що виступимо краще, ніж у минулому році.

- Скільки баранівських футболістів потрапило в основний склад?
Сьогодні грав хлопець 2000 року народження. Молодий, перспективний, але не самий сильний футболіст Баранівки. Це означає, що даємо людям шанс проявити себе.

- А Ви пропонували іншим баранівським футболістам грати за «Керамік»?
Ми не тільки пропонували, а вже й домовилися, що вони в команді. Було дуже прикро, що місцеві футболісти, на яких покладалися неабиякі надії, буквально в останній день подачі заявки телефонували, що будуть грати за інші команди. Хотілося б, щоб було більше місцевих. Ми розраховували на 5-6 чоловік, але всі пішли. Хто в Ємільчино, хто в іншу область.

- А з чому спортсмени прийняли такі рішення?
Я не знаю. Можливо, на контрольних іграх подивилися, що є висока конкуренція. Може вони хотіли, щоб було як у минулому році – прийшов і граєш. А у нас місце нікому не заброньовано в основному складі. Майже всі футболісти, які грали в минулому році, залишилися. Я не знаю чому так сталося з місцевими. У мене тільки одне припущення: може вони побоялися конкуренції, бо я сказав їм, що моє завдання не навчити команду грати футбол, а поставити рамки, яких потрібно буде дотримуватися. Мій досвід показує, що результат буде лише тоді коли є мотивація і конкуренція. Хто витримує, той грає, а хто не витримує – йде в інші команди. В усіх є шанс. Прикладом є 17-річний Микола Касянчук, який грає в основному складі.

- Вболівальники загалом задоволені грою команди. Маємо 4 перемоги поспіль. Як думаєте, які результати будуть в наступних іграх?
Сподіваємося, що рівненько гратимемо в цій Першості, виконавши ті завдання, які самі перед собою ставимо. Надіємось, що прославлятимемо Баранівку у футбольному житті.

- А чи є шанс посісти призове місце?
Дуже будемо на це надіятися. Але, знаєте, футбол є футбол. У нас сьогодні вибуло 2 футболіста через сімейні обставини і 3 через травми, а 5 гравців – це половина команди. І як тренеру мені важко щось загадувати. Але я хочу, щоб «Керамік» мав лідируючу позицію в області.

- Може, ще щось бажаєте сказати нашим вболівальникам?
Я хочу, щоб вболівальники приходили і підтримували не хлопчика з Романова чи іншого села, а команду в цілому. Є у нас ФК «Шахтар», який збирає сотні тисяч вболівальників і виграє Ліги Європи, Кубки УЕФА і там грають два чи три українці, але результат є в команди. Справжній вболівальник завжди підтримає свою команду, ну а людям, які не підтримують свою команду Бог суддя.

Баранівська міська рада щиро дякує усім благодійникам, які допомагають футбольним командам.   Наші спортсмени докладають багато зусиль, щоб не розчаровувати вас і надіються на підтримку в майбутньому.

Лариса Пилипко, спеціаліст з інформаційної роботи Баранівської міської ради

  • m1--
  • m2--
  • m3--



 
 

 

Go to top