28 вересня міський голова Анатолій Душко, перший заступник міського голови Наталія Кокітко та завідувач методичним кабінетом у Баранівській гімназії провели зустріч з педагогічним та батьківським активом закладів загальної та середньої освіти Баранівки.

На зібранні обговорили ситуацію з фінансуванням галузі освіти, заходи з оптимізації мережі закладів освіти, роль батьків в освітньому процесі. Керівник громади Анатолій Душко у своєму виступі, зокрема, зазначив, що під час Дня діалогу з владою, який пройшов 24-25 вересня у Тернополі, він озвучив проблему фінансування освіти в Баранівській ОТГ представникам Кабінету Міністрів України. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич була присутня там і переконалась в тому, що потрібно це питання вирішити. Тож надія на позитив є.

На зустрічі в гімназії піднімалось також питання якості харчування дітей в закладах освіти. . В одних школах усі задоволені роботою харчоблоку, а в інших суцільний негатив. Усі дійшли згоди, що тут потрібен контроль і з батьківської сторони також, бо набір продуктів в усіх однаковий, а якість готових страв різна. У цьому допоможуть так звані Наглядові ради закладів освіти, як своєрідний інструмент управління. На сесії міської ради було прийнято рішення про створення Наглядових рад і нині формується їхній склад. У кожному закладі освіти буде створено окрему Наглядову раду, до складу якої увійдуть представники Баранівської міської ради, депутати, члени виконкому, старости, батьки.

Членами цієї ради не можуть бути лише здобувачі освіти та вчителі, які працюють в цьому закладі. Наглядова рада не втручатиметься в освітній процес, а лише спостерігатиме і надаватиме рекомендації. Тож запрошуємо усіх бажаючих стати членами Наглядових рад повідомити про це, завітавши до міської ради чи у відділ освіти, або зателефонувавши на номер гарячої лінії Баранівської міської ради: 067-466-16-66.

«Дитина має бути в центрі освітнього процесу, а кожна школа зобов’язана відповідати трьом критеріям: енергоефективність, доступність та мотивуючий дизайн, а ми усі разом повинні створювати новий освітній простір,» - сказав міський голова Анатолій Душко на зустрічі і запропонував поїхати у сучасну школу, яку відкрили нещодавно у Радовелі. Батьки та вчителі переглянули відеоролик про біотехнологічний ліцей Радовель і внесли пропозицію взяти в поїздку місцевих меценатів та бізнесменів. Бажаючих на власні очі побачити, що ж таке новий освітній простір просимо звертатися до директорів шкіл.

  • mDSC_0540
  • mDSC_0541
  • mDSC_0542
  • mDSC_0543
  • mDSC_0548
  • mDSC_0549
  • mDSC_0551
  • mDSC_0552

Go to top