У переддень офіційного відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні (у рамках Угоди мерів - Covenant of Mayors for Climate & Energy) 01 червня у залі засідань міської ради відбулося засідання робочої групи з підготовки Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Баранівської міської об’єднаної територіальної громади.

У вступному слові міський голова Анатолій Душко нагадав, що рішенням  11 сесії 8 скликання від 12.10.2017 № 594 Баранівська  міська рада приєдналася до європейської ініціативи «Угода мерів». Даним рішенням було взято зобов’язання скоротити на території Баранівської міської об’єднаної територіальної громади  викиди СО2  щонайменше на 30% до 2030 року за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії, а також підвищувати стійкість за рахунок адаптації до наслідків зміни клімату. Для цього необхідно було розробити відповідний План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Баранівської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2030 року. Саме тому у минулому році створено роботу групу з розробки зазначеного документа. До її діяльності згодом залучено кваліфіковану експертну організацію – ГО«Західноукраїнський регіональний навчальний центр», що стало можливе завдяки гранту, що надано  Програмою «U-LEAD з Європою» та проектом «Реформа в сфері енергоефективності України», що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини.

Завдяки спільній плідній співпраці розроблено проект Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Баранівської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2030 року, який презентували енергоменеджер громади Юрій Савич та директор ГО «Західноукраїнський регіональний навчальний центр» Віталій Лесюк.

Після обговорення документа одноголосно було прийнято рішення погодити його та винести на розгляд і подальше затвердження депутатським корпусом на сесії Баранівської міської ради.

  • mP80601-135221
  • mP80601-135228
  • mP80601-135300

Go to top