Доводимо  до  відома    населення  Баранівської  міської  територіальної  громади  інформацію  про  неухильне  дотримання розділу V  «Правил  благоустрою і утримання  території Баранівської   міської ОТГ», затверджених  рішенням  29 сесії 8-го  скликання від 12.03.2019 р. №1754,  а саме :


V. Порядок здійснення благоустрою
та утримання прилеглої до приватних будівель території


5.1.   Власник або користувач земельної ділянки зобов’язаний належно утримувати земельну ділянку, яка перебуває  у його власності або користуванні, а також прилеглу до його земельної ділянки територію.

5.2.   До прилеглої території відноситься територія тротуару чи земельної зони вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці (при наявності праворуч або ліворуч).

5.3.   Благоустрій та утримання у належному стані вище вказаної території включає:
•    прибирання сміття, відходів, листя;
•    озеленення;
•    збереження зелених насаджень;
•    догляд, обрізання, знесення, висадка зелених насаджень (квітів, дерев, кущів, трави та інших насаджень);
•    скошування трави кожної другої суботи місяця;
•    видалення та вивезення сухостійних дерев, чагарників та поламаного гілля;
•    відновлення території у міжсезонний період, після стихійних природних явищ, аварій, в інших випадках.

5.4.  Громадянам суворо забороняється створювати звалища та скидати сміття, відходи  життєдіяльностії у кювети, меліоративні канали, річки, сади та  особливо на територіях прилеглих до житлової забудови.
        Забороняється  спалювання побутових відходів, листя, гілля, бур’янів, тощо.

5.5.  Забороняється розміщення та/або залишення будівельних матеріалів (піску, щебеню, мішків з матеріалами та ін.), пило- та лісоматеріалів, будівельного сміття та відходів на прилеглій території.

       Попереджаємо  Вас,  що у  разі  невиконання або неналежного виконання порядку здійснення благоустрою та утримання прилеглої до приватних будівель території, неусунення  виявлених  правопорушень  ,  відповідно  до п.5.6 Правил , ст.42 Закону України «Про благоустрій населених  пунктів», власника або користувача земельної ділянки   буде  притягнуто  до  адміністративної  відповідальності за  порушення  законодавства у  сфері  благоустрою  населених  пунктів , передбаченої  ст.152  Кодексу України про адміністративні  порушення.


З  1 березня  2023  року  започатковується  вибіркове  інспектування  вулиць  громади  з метою  виявлення  порушень  Правил  благоустрою з  подальшим  складанням  протоколу про  адміністративне  правопорушення.

Міськвиконком

Go to top