Психолого-педагогічна реабілітація передбачає подолання і корекцію наявних у дитини порушень: рухових, інтелектуальних, поведінкових розладів, порушень спілкування, недостатності вищих психічних функцій (наприклад, просторових порушень), підключення компенсаторних можливостей. Процес реабілітації включає в себе широке коло заходів. Головна мета психолого-педагогічної реабілітації дитини – допомогти їй стати самостійною в житті настільки, наскільки це можливо та сформувати активну життєву позицію.

Психолого-педагогічна  реабілітація спрямовується на оволодіння отримувачами послуг знаннями, уміннями і навичками, необхідним  їм  для життя, здобуття освіти і особистісного розвитку в суспільстві.

Психолого-педагогічна реабілітація сприяє:
- розвитку психічних функцій (відчуття, сприймання, уваги, пам’яті, мислення, конструктивної діяльності);
- досягненню оптимально можливого рівня працездатності;
- естетичному вихованню;
- соціальному формуванню особистості;
-  забезпеченню розширення сфери життєдіяльності;
-  поліпшенню якості життя.

Реалізацію завдань  психолого-педагогічної реабілітації  в Баранівському багатофункціональному центрі реабілітації щоденно здійснюють вчитель-дефектолог та практичний психолог.

Центр реабілітації УСЗН Баранівської міської ради знаходиться за адресою: м. Баранівка, вул. Звягельська, 66. Телефон для довідок: 0968043104


Go to top