Уже сьогодні у зеремлянських школярів можна замовити футболки, чашки, еко-торбинки, рюкзаки, пазли з власним фото, надписом, логотипом тощо. Юні підприємці створять індивідуальний дизайн кожному бажаючому.

У рамках виграного проекту учні створюють підприємство на базі школи, самостійно контролюють усі етапи роботи своїх “фірм”: від реєстрації – до організації виробництва, від просування – до збуту продукції.

Діти мають можливість спробувати себе у ролі директора підприємства, дизайнера, бухгалтера, програміста чи маркетолога, вчаться брати ініціативу у свої руки, приймати рішення, формувати команди. Так вони розвивають навички, які знадобляться їм у дорослому житті та повпливають при виборі майбутньої професії.

У Німеччині на законодавчому рівні врегульовано роботу подібних шкільних підприємств. Тож Зеремлянське ноу-хау може стати гарним прикладом для усіх навчальних закладів громади.

5 травня завідувач філії « Зеремлянська гімназія» Олена Клопотовська разом зі своїми учнями та ментором проекту Тетяною Забродіною презентували для міського голови Олександра Мігея проект соціальне шкільне підприємство "ПрінтБум" та представили свої роботи.

Зі сторони Баранівської міської ради учасники проекту просять підтримки та допомоги у пошуках свого споживача. Учні поділилися, що на отриманий прибуток хочуть утеплити свою рідну школу.

Олександр Мігей зазначив: «Це дуже хороший проект для розвитку дітей. Ми широко використовуємо сувенірну продукцію під час різних заходів. Вигідно, що більше не потрібно буде шукати, де її замовити, а усе буде робитися поряд. Та ще й виручені кошти підуть на гарну справу. Хоча для реалізації цієї ідеї потрібно буде добре потрудитися, адже утеплення – справа недешева».

Сучасне обладнання та матеріали були надані ГО «Агенція креативного розвитку" в межах проекту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Івано-Франківській, Житомирській і Донецькій областях», що виконується Фонд Східна Європа та Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland за фінансової підтримки German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ).

 

  • mDSC_0830
  • mDSC_0834
  • mDSC_0838
  • mDSC_0841
  • mDSC_0842
  • mDSC_0843

Go to top