БАРАНІВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ
21 сесія 8 скликання

21 червня 2018р.                                                                                                          № 1221


Про встановлення ставок
земельного податку на 2019 рік
(регуляторний акт)

      На виконання вимог пунктів 12.3,12.4 статті 12 Податкового кодексу України, відповідно до ст.143 Конституції України, ст.10,12,274-277 Податкового кодексу України,, ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій, міська рада

ВИРІШИЛА:
             1. Встановити на 2019 рік ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, а саме:
             1.1 За земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні громадян, зайняті житловим фондом, автостоянки для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками, господарськими та іншими будівлями і спорудами, багаторічними насадженнями, - у розмірі 0,03 відсотків від їх нормативної грошової оцінки.
             1.2 За земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності або користуванні громадян, - 0,3 відсотка від нормативної грошової оцінки.
             1.3 За земельні ділянки, які перебувають у власності та постійному користуванні об,єднання співвласників багатоквартирних будинків для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, - 0,01 відсотка від нормативної грошової оцінки.
             1.4 За земельні ділянки, які перебувають у власності громадян, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, для всіх видів цільового призначення, крім тих, які зазначені в п.1.1, п.1.2, п.1.3 даного рішення, - 1 розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
             1.5 За земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності), - у розмірі 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки.
             2. Встановити на 2019 рік ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено, крім земель сільськогосподарського призначення, у розмірі 3 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці ріллі по області.
             3. Встановити на 2019 рік ставки земельного податку за земельні ділянки сільськогосподарського призначення, нормативну грошову оцінку яких не проведено, у розмірі 0,3 відсотка від нормативної грошової оцінки одиниці ріллі по області.
             4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, містобудування, будівництва та охорони навколишнього природного середовища (Остудімов А.О.), постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (Нечипорук Д.В.).

Міський голова                                                                                            А.О.Душко

Go to top