На виконання  Указу Президента України від 27.03.1998 № 222 «Про заходи щодо  підтримки  індивідуального  житлового будівництва на селі», з 1998 року в області впроваджується Державна програма  підтримки індивідуальних сільських забудовників «Власний дім».
Виконання Програми в Житомирській області здійснює Комунальне підприємство «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.
 
Основною метою діяльністю Фонду є сприяння реалізації державної політики в галузі індивідуального житлового будівництва на селі шляхом надання довгострокових пільгових кредитів.
 
Надання пільгових кредитів для сільського будівництва визначається  такими основними нормативними документами:
•    Постанова КМ від 05.10.98 №1597 “Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі”
•    Рішення Житомирської обласної ради від 02.11.17 №799 “Про затвердження нових Регіональних правил надання … пільгових кредитів…».
 
Цілі, на які надається кредит:
•    спорудження нового житлового будинку,
•    придбання незавершеного або готового житла,
•    добудова (реконструкція) житла,
•    спорудження інженерних мереж.
 
Позичальниками кредитів можуть бути громадяни України, які постійно проживають і будують в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, в особистих селянських господарствах, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах району, а також особи, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.
 
Кредит надається на термін до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) – до 30 років.
 
Відсоткова ставка на загальних умовах – 3 % річних.
 
Сума кредиту визначається фондом з урахуванням рівня платоспроможності забудовника і не може перевищувати:
•    300 тис. грн. – нове будівництво,
•    200 тис. грн. – придбання житла,
•    150 тис. грн. – добудова (реконструкція),
100 тис. грн. – спорудження мереж.
 
10014 м. Житомир, м-н Корольова, 12, к. 510, 512  тел. (0412) 42-16-06
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Go to top