Департамент агропромислового розвитку та економічної політики інформує, що отримати спеціальну бюджетну дотацію за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямків продуктивності та бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, інших видів державної підтримки у 2023 році можна лише зареєстрованим в Державному аграрному реєстрі (ДАР).
      Нагадуємо, що реєстрація в ДАР доступна для всіх аграріїв. Виробник сільськогосподарської продукції будь-якого розміру та напрямку діяльності має право на отримання підтримки через ДАР.
     Державний аграрний реєстр (ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.
     Одразу після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в Аграрному реєстрі створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин тощо.
     Зокрема ДАР вже з’єднаний з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав, а також із Єдиним державним реєстром тварин. При кожному вході в Кабінет інформація з реєстрів оновлюється. В електронному кабінеті Агровиробника  у ДАР також міститься актуальна інформація про доступні для нього/неї програми підтримки. Заявки на участь у них подаються онлайн через кабінет. Крім того, система в режимі реального часу інформує агровиробника про нові можливості.
     Реєстрація та подання заявок на участь у програмах підтримки в ДАР є безкоштовними.
   Фізична особа, ФОП або юридична особа будь-якої форми власності для реєстрації в ДАР повинна мати кваліфікований електронний підпис або BankID.
  Більше інформації за посиланням: https://www.dar.gov.ua

Go to top