З початку створення громади міська рада неабиякі зусилля спрямовує на залучення грантових коштів. Завдяки такій діяльності, продовж 2017 – 2020 років в ОТГ надійшло 36,8 млн грн.

Баранівський ліцей №1 теж вирішив узяти курс на здобуття і освоєння грантових коштів.

У першій половині 2020 року вчитель ліцею Менський М. І., написавши і подавши заявку, виграв перший відбірковий етап, а 8 вересня начальник відділу освіти Николишин Р.З., директор ліцею Присяжнюк В. В.разом із ініціатором подання заявки Менським М.І. успішно подолали другий етап відбору, пройшовши співбесіду. Наші освітяни потрапили у 10-ку найкращих серед 1167 конкурентів, що є гідним похвали, адже на одне місце претендувало майже 117 бажаючих.  

Перемогу отримано в грантовому конкурсі Class Pack 2020. Баранівський ліцей №1 матиме трирічну підтримку по впровадженню програми FIRST LEGO League. Ця програма розрахована на дітей 9-16 років. Ключові аспекти FLL - дослідження, робототехніка з LEGO та розвиток лідерських якостей. Упродовж трьох років навчальному закладу передадуть навчальних засобів на суму 282 842 грн 00 коп.

Використовуючи набори LEGO Mindstorms, кожна команда спроектує, сконструює та запрограмує повністю автономного робота для змагання на спеціальному полі. Також діти досліджуватимуть тему поточного року, виберуть актуальну проблему світового значення та будуть винаходити її інноваційне рішення. Беручи участь в FLL, діти вивчають програмування, концепції створення роботів, розвивають навички проведення наукових досліджень та лідерські якості. Сформувавши команди по 2-10 осіб, діти разом з дорослими тренерами знайомляться з правилами, готуються та представляють свої розробки на регіональних турнірах, Всеукраїнському чемпіонаті, а фінал сезону знаменує Всесвітній фестиваль FLL, що відбувається в квітні наступного року.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://otg.mrada-baranivka.gov.ua/images/2020_news/2750

 

Go to top