Про роботу структурних підрозділів, закладів, установ Баранівської міської ради

Діти – святі і чисті. Не можна робити їх іграшкою свого настрою.
                                                                            А. Чехов
   Дитячий садок – це той світ, в якому дитина живе у найважливіший період свого розвитку і від того, як вона тут живе, залежить її майбутнє. Якщо дитина живе в безпеці - вона вчиться вірити, якщо дитина живе  дружбою - вона вчиться знаходити у світі любов. Дитячий садок – це те місце, де малята отримують свої перші знання, ніжну любов та щире піклування вихователів, це другий дім дошкільнят.
  Маленька дитина зустрічається з незнайомими ситуаціями, людьми, явищами, предметами, які викликають у неї почуття невпевненості, страху та тривоги. Такі ж почуття малюк переживає при вступі до дитячого садка, життя в якому регулюється певними правилами. Уважність, повагу, чуйність,  довіру у  взаєминах знаходять дітки в стінах нашого садочку. Наш Кашперівський дошкільний навчальний заклад – це милі, добрі, розумні, веселі, грайливі, галасливі, чудові малята-дошкільнята. Взаємовідносини та спілкування педагогів із ними будується  на розумінні того, що кожна дитина має індивідуальність і здатна до неперервного розвитку. Таке спілкування є головним змістом особистісно  орієнтовного виховання в нашому закладі, який розташований у затишному місці, серед розмаїття дерев, кущів і пахучих квітів.
У 2019/2020 навчальному році функціонувало  дві різновікові групи, у яких виховувалося 42 дошкільнят із сіл Кашперівка, Гриньки, Озерянка, Жарі. 14 дітей щодня підвозилися до садочка ( 6- с. Гриньки, 2 – с. Жарі, 6 – с. Озерянка). Садочок відвідували 14 дітей із багатодітних сімей, 2 - із малозабезпеченої сім’ї, 3 діток з сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, 3 дитини батьків – учасників АТО.
   Наш колектив робить все можливе, щоб діти всебічно розвивалися, росли здоровими та розумними. Для цього в ЗДО створене відповідне розвивальне середовище, організоване харчування й звісно  працюють педагоги, які творять щодня і щомиті свято для дітей. Ми прагнемо забезпечити кожній дитині можливість радісного, успішного, щасливого прожиття у кожен віковий період і керуємося правилом: «Ми не прагнемо стати кращими за інших, ми намагаємося стати завтра кращими за нас сьогоднішніх»
  Педагоги нашого Кашперівського ДНЗ не тільки наполегливо працюють над покращенням освітнього процесу, а й активно переймають досвід роботи від колег громади. Вони є постійними учасниками  методичних об’єднань, у 2019 році на базі нашого закладу дошкільної освіти було проведено  семінар музичних керівників на тему: «Театралізована діяльність в музичному мистецтві». Актуальні питання сьогодення розглядаються на засіданнях педагогічної ради, які проходять у вигляді круглих столів, тренінгів, ділових ігор, презентацій, що забезпечує розвиток особистості кожного педагога.
  Педагогічний колектив знаходиться в активному пошуку новітніх форм і методів роботи з дітьми для забезпечення якісної дошкільної освіти.  Наші вихователі на заняттях використовують різні інноваційні технології, що сприяють підвищенню результативності роботи з дітьми: методики М.Монтессорі, Кюїзенера, нетрадиційні техніки малювання, авторську методику мовленнєвого розвитку дітей Н.Гавриш з використанням коректурних таблиць та мнемотехнік.
  Зважаючи на вимоги часу, робота ЗДО спрямована на виховання в діток патріотизму і толерантності. Не стоїмо осторонь,  коли потрібно допомогти нашим захисникам, які знаходяться в зоні АТО.
  Багато уваги педагогічні працівники надають удосконаленню роботи з батьками; вони є нашими порадниками, критиками, помічниками. На сьогоднішній день багато турбот про своїх дітей лежить на плечах батьків, за це ми їм щиро вдячні.
  Кашперівськй ЗДО – це сучасний заклад, приміщення в якому красиві, яскраві, із різноманітними іграшками та розвивальними іграми. Проте запропонувати дітям різноманітні матеріали та створити умови  недостатньо. Важливо, наскільки емоційно  комфортно  буде відчувати себе малюк у цьому предметному середовищі, чому і як його тут навчать, чи захоче та зможе він освоїти цей світ. Велика відповідальність в цьому лягає на плечі педагогів,  які душею і серцем вболівають за мікроклімат в дитячому садку та за його маленьких діточок.  Ми віримо в просту істину: якщо дитина оточена дружелюбністю, вона знає, що світ – це чудове місце.
  Вихованці нашого дитсадка інтенсивно розвивають артистичні здібності, презентують театралізовані дійства, беруть участь у святах та розвагах.
  Неодноразово  наш заклад брав участь у різних конкурсах та виставках:
-    участь у фестивалі дитячої творчості «Яскраві зірочки»  - 2 місце у номінації «Хореографічне мистецтво»;
-    конкурс «Найкраща ялинкова прикраса»
-    конкурс серед закладів освіти на краще облаштування прилеглої території -  2 місце 2019р.
   Виховання – це любов. Для нашого колективу найважливіше, щоб дитина відчувала, запам’ятала і пронесла через усе своє свідоме життя, що її в дитячому садку ЛЮБИЛИ! А ця любов починається з позитивного ставлення. А потім щоденна праця: як вихователь підгодувала приміщення, які іграшки та прийоми роботи підібрав, як підготувався до заняття, що вигадав, щоб дітки краще навчилися сприймати навколишнє середовище. Це все і є любов. І тоді дитина просто залюбки біжить в дитячий садочок.
   А взагалі у нашому садочку панує щирість і турбота про дітей. Тут їм тепло і затишно. Тут можна усе! Дружити, мріяти, міркувати, малювати, сміятися, любити, гратися, творити, радіти, жартувати, сумувати, фантазувати, помилятися…
   Бажаємо всім сьогодні головного: нехай настане мир на нашій українській землі. А все інше у нас є, а чого немає, обов’язково буде: і прагнення нових перемог, і професійне зростання, і щасливі усмішки наших дітей.

Олеся Бабич, директор Кашперівського ДНЗ

  • mphoto5474633832998219544
  • mphoto5474633832998219545
  • mphoto5474633832998219546
  • mphoto5474633832998219547
  • mphoto5474633832998219548
  • mphoto5474633832998219549
  • mphoto5474633832998219550
  • mphoto5474633832998219551
  • mphoto5474633832998219552
  • mphoto5474633832998219553
  • mphoto5474633832998219554
Go to top