Баранівська міська рада продовжує працювати над проєктом «Створення центру енергоефективності на базі Баранівського міжшкільного ресурсного центру». Загальна сума гранту – понад 300 тис.грн. За ці кошти планується закупівля сонячної електростанції потужністю 10 кВт (включно з транспортуванням, монтажем та пусконалагоджувальними роботами), мультимедійного презентаційного комплексу та виготовлення друкованої інформаційно-роз’яснювальної продукції. З боку міської ради співфінансування виділятиметься на капітальний ремонт покрівлі, на якій і планується встановити електростанцію.

14 липня 2020р. проведено наради з координатором цього проєкту Дмитром Сакалюком та прес-секретарем ГО «Екоклуб» Інною Мулявкою.

У першу чергу гості зустрілися з міським головою Анатолієм Душком і обговорили питання впровадження проєкту, в тому числі роботи з будівництва сонячної станції потужністю 10 кВт і капітального ремонту даху МРЦ, потреби технічного нагляду в будівництві, можливості співфінансування робіт із заміни системи внутрішнього освітлення будівлі Міжшкільного ресурсного центру на енергоефективні аналоги.

Наступна нарада проходила у залі засідань, де разом із директором та бухгалтером МРЦ і спеціалістами Баранівської міської ради велася мова щодо майбутніх закупівель за грантові кошти. Інна Мулявка порадила як краще висвітлювати втілення проєкту у мережі інтернет та місцевих друкованих виданнях. Пізніше до присутніх приєднався технічний експерт Віктор Хоменко, який обстежив об’єкт і розробить технічні завдання для конкурсного відбору підрядної організації, що будуватиме сонячну електростанцію.

Наприкінці зустрічі гості взяли інтерв’ю у міського голови Анатолія Душка, відзняли відеоматеріал з будівлею Міжшкільного ресурсного центру та інші сюжети для створення відеоролика по цьому проєкту.

Royal Norwegian Embassy in Kyiv
Екоклуб

 

 

Go to top