Про роботу структурних підрозділів Баранівської міської ради

Діти, як квіти.
Доторкнись до кожної із них –
і вона задзвенить, і розсиплеться аромат,
не схожий один на одного.
В. О. Сухомлинський.
             Школа – мов друга домівка, а вчителі в ній – це другі батьки. Мабуть, не існує дорослої людини, яка б не вийшла з її стін у широкий світ. І найкращі спогади та згадки у більшості з нас саме про свою рідну школу. А вона, як і людина, має свою біографію, своє життя, переживає часи злету і падіння.
Уважається, що Глибочанська школа заснована у 1878 році. У книзі «Школьная сеть Волынской губернии», складеній у 1910 році за даними 1909 року читаємо: «Шкільна мережа Баранівської волості Новоградволинського уїзду  Волинської губернії с. Глибочок. Кількість усіх жителів – 784. Школа – церковно-приходська. Число учнів – 64, учитель – 1, законовчитель – 1». Спочатку   школа була чотирирічною ( початковою),  з 1920 року - семирічною. У  1935 році школа  була перейменована на середню, бо директор Першотравенського заводу виділив 3 кімнати, де і розмістилися старші класи, і у 1951 році відбувся перший випуск учнів 10-го класу.  У 50-х роках усіх учнів школи з 1 по 10 клас було близько 1100 чоловік. Вони навчалися у дві зміни. Для працюючої молоді  у 1953р. була відкрита вечірня середня школа, яка називалася Першотравенською, хоча центр знаходився у приміщенні Глибочанської школи, а класні кімнати були і на території Першотравенського заводу, і у приміщенні довоєнної будівлі у Першотравенську.
    У 1964 році, коли директором Глибочанської школи була Круть Ганна Петрівна, розпочалося будівництво двоповерхового приміщення школи у Першотравенську, яке ввели в експлуатацію в 1967 році,  і відтоді офіційно відбувся  розподіл на два окремі навчальні заклади: Глибочанську та Першотравенську школи.  У 1967 році  Глибочанська  школа мала статус 8-річної неповної середньої школи і на 01 вересня 1967р.  нараховувала 228 учнів, які навчалися в 9-и класах, бо було два 6-х класи і це було друге народження сьогоднішньої школи. У 1991 році добудували нове приміщення на 3 класні кімнати для навчання учнів початкової ланки.
 
          Ми продовжуємо працювати  і навчати  у своїй рідній школі.  У нашому  закладі діти готуються до життя. Тому   колектив школи  створює такі умови, щоб їхнє перебування тут було цікавим, змістовним, пізнавальним.
   У даний час у  Глибочанській ЗОШ І-ІІ ступенів  здобувають базову середню освіту 62 учні. Із них: 1 дитина з особливими освітніми потребами, якій організовано навчання на дому, 12 здобувачів освіти  з багатодітних сімей, 4  проживають у сім’ях, що потрапили в складні життєві обставини та 2 дітей учасників АТО.  
     У школі працюють 17 педагогів, із них  3 - за сумісництвом. 15  учителів мають вищу педагогічну освіту,  2 - середню спеціальну.  Більшість мають значний досвід роботи, високий фаховий рівень. 3 вчителів - спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії, 10  – І категорії, 1 вчитель – ІІ категорії, 3 вчителів – спеціалісти,  2 присвоєно педагогічне звання «Старший вчитель». Значну увагу приділяємо підвищенню кваліфікації педагогічних працівників. У закладі працює динамічна група вчителів–предметників, психолого-педагогічний семінар, методоб’єднання класних керівників та вчителів початкових класів.    Педагоги школи беруть активну участь у педагогічних виставках, конкурсах та акціях.
     Маємо вагомі здобутки:
- педагогічна виставка «Сучасна освіта Житомирщини-2018» - Бахуринська Н.М. ІІ-місце.
- педагогічна виставка «Сучасна освіта Житомирщини 2019» - Кондратюк А.А. ІІ- місце.
За підсумками ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад у 2018/2019 навчальному році учні нашої школи здобули призові місця:
•    українська мова, ІІІ  місце – Пасемішина Д., уч. 9 класу (вч.Романчук В.І.)
•    хімія, ІІІ місце  – Мельник В., уч. 8 класу (вч. Хмара О.Т.)
•    біологія, ІІІ місце  – Мельник В., уч. 8 класу (вч. Хмара О.Т.)
•    історія, ІІ місце – Пасемішина Д., уч. 9 класу (вч.Кондратюк А.А.)
•    географія, ІІІ місце - Мельник В., уч. 8 класу (вч.Кондратюк А.А. )
Маємо перемоги в міських спортивних змаганнях :
І – місце «Шашки»
ІІІ – місце «Шахмати»
ІІІ – місце «Теніс»
Конкурси:
- учні 5-9 класів, під керівництвом учительки географії Кондратюк А. А.  взяли активну участь у Всеукраїнському дитячому екологічному конкурсі «Скажи: Пластику – НІ, Зеленому майбутньому - ТАК».
- учениця 9 класу Пасемішина Дарія  виборола  ІІІ місце у міському конкурсі знавців рідної мови ім.  Т.Г.Шевченка .
- учениця 2 класу Єзерська Д. О. здобула І місце у Міжнародному вокально– хореографічному  конкурсі  ( вчитель Баранова Н. М. )
- у обласних спортивних змаганнях з карате  вибороли призові місця  Соляр Дмитро  (ІІ місце)  та Драган Віталій  (І місце).
      У нашому закладі постійно проводяться виховні заходи із залученням батьків та представників громади. Традиційними стали тиждень початкової школи предметні тижні, свят до Дня  Святого Миколая, Дня миру,  Дня сім’ї, до Дня Гідності та Свободи, заходи, присвячені  Дню Соборності України
   У закладі освіти постійно функціонує їдальня, яка забезпечує  здобувачів освіти  здешевленим гарячим харчуванням. Середня вартість харчування на 1 дитину становить 10 гривень. Діти з малозабезпечених сімей та діти учасників АТО і діти сімей, що потрапили  у складні сімейні обставини харчуються безкоштовно. Сучасний посуд у їдальню допомогли придбати Курбатов В. А. та Дегтярук Г. Б.   Школа має два футбольних поля, на яких мають можливість займатися спортом і жителі села, та два ігрові  майданчики. Щороку на новорічні свята солодкими подарунками  усіх учнів вітає  місцевий підприємець Обухівський Р. В.
    У рамках  оснащення   НУШ  для учнів 1 та 2 класів отримана необхідна кількість дидактичних матеріалів,  проектор, 2 принтери, 2 ламінатори, 2 ноутбуки, парти і стільці. Дані класи забезпечені наочним та роздатковим матеріалом.
    У школі функціонує вокальний гурток, у якому займається  13 дітей. Учні нашої школи є активними учасниками усіх екологічних акцій. Усі проведені  заходи висвітлюються на сайті школи та сторінці facebook.
     Жителі села Глибочок пишаються своїми знаменитими земляками – випускниками школи: Крищенком  Вадимом Дмитровичем, народним артистом України, професором, поетом-піснярем;  Яремчуком Олександром Миколайовичем заслуженим артистом України. Значна частина випускників нашої школи обирає професію педагога та медичного працівника. Лише в  нашій школі  та Першотравенському ліцеї працює по 6 педагогів - випускників нашої школи. Сподіваємося, що славний літопис Глибочанської школи продовжать і нинішні учні.

Тетяна Токова, директор Глибочанської ЗОШ І-ІІ ст.

  • m20190902_085711_-_
  • mIMG_20181205_110145_-_
  • mIMG_20190902_094302
  • mIMG_20190902_094302_-_
  • mIMG_20191018_115159_-_
  • mSAM_0057
  • mSAM_2717
  • mSAM_2852



 

Go to top