У п’ятницю, 9 листопада на зустріч з в.о. старостами Баранівської громади прибула Ганна Бущенко, начальник центру поштового зв’язку №4 Житомирської дирекції ПАТ «Укрпошта». Вона, зокрема, повідомила, що метою товариства є одержання прибутку від здійснення господарської діяльності та закликала активно користуватися можливостями пошти задля власної вигоди та збереження мережі.

Ганна Степанівна розповіла, що Укрпошта надає 50 видів послуг у 15 відділеннях, які функціонують на території Баранівського району. Послуги надають 65 працівників. Підраховано, що листоноша в день проходить близько 15 км. У зв’язку із постійним спадом обсягу пересилання листів, зменшенням кількості одержувачів пенсій і допомог, зниженням передплати багато працівників працюють на неповні ставки, бо розмір заробітної плати залежить від рівня завантаження. Виконання плану по Баранівському районі становить 79% за 9 місяців. Рівень заробітної плати в рази менший рівня середнього по регіону. Укрпошта не має фінансової підтримки з боку держави, а працює на засадах повної самоокупності. У зв’язку із критичною ситуацією внесено ряд змін у роботу пошти. У 2019 році в м.Баранівку пошту будуть доставляти 5 разів на тиждень, в смт.Полянку – 3, а врешту відділень – 2. У такому ж режимі працюватимуть відділення. За наявності збільшення обсягів відправлень, підписки, виплати пенсій тощо кількість робочих днів може бути збільшена.

В.о.старост занепокоєні такою ситуацією, адже ці зміни можуть привести до втрати кадрів, закриття відділень, бо вже й нині дуже важко знайти людину, яка хоче працювати на заробітну плату листоноші. Після активного обговорення проблеми, Ганна Бущенко попросила представників влади інформувати населення про послуги, які надає Укрпошта і агітувати людей користуватися ними. Це і підняття державою тарифу на виплату пенсій (не змінюється з 2004 року), на думку очільниці центру поштового зв’язку №4, відразу змінить ситуацію на краще.

Другим питанням порядку денного було підписання декларацій з сімейними лікарями. Хоча вже маємо 70% населення, яке заключило угоди з лікарями, головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Баранівської міської ради Тетяна Пісчанська вважає, що потрібно посилити цю роботу і до нового року максимально охопити населення громади. Це важливо в першу чергу тому, що люди, які не укладуть декларацію, з 1 січня змушені будуть платити за прийом спочатку сімейному лікарю, а потім за потреби і лікарям вторинної ланки медицини (кардіологу, хірургу, окулісту та ін.), за щеплення, за аналізи і т.д. Найкращий показник заключення декларацій має Полянківський старостат. Тут вже 90% населення обрали собі сімейного лікаря. Негативним є те, що кілька населених пунктів мають проблеми завдяки поганому інтернет зв’язку.

Тетяна Володимирівна закликала в.о.старост, лікарів, фельдшерів консолідувати роботу у цьому напрямку та вести активну роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності укладання декларацій.

Головний лікар КНП «ЦПМСД» Тетяна Пісчанська на зустрічі повідомила також про те, що вже працює система запису до лікаря онлайн. Записатися на прийом до сімейного лікаря тепер можна за допомогою телефона, комп’ютера, або термінала, який стоїть на першому поверсі поліклініки навпроти реєстратури. Це дозволить зменшити черги та економити час як пацієнтів так і лікарів.

На зібранні начальник відділу благоустрою та житлово-комунального господарства Баранівської міської ради Сергій Виховський озвучив динаміку заключення договорів на вивезення сміття в населених пунктах громади. Обговорили графік збору твердих побутових відходів та вирішили посилити роботу з підприємцями, які здійснюють свою діяльність у селищі та селах і ще й досі не маєть угод на вивезення сміття.

  • mDSC_0990
  • mDSC_0991
  • mDSC_0992
  • mDSC_0993
  • mDSC_0995
  • mDSC_0996
  • mDSC_0998

Go to top