Нестача лікарів є однією з проблем у Баранівській громаді. Це стосується передусім вузьких спеціалістів.

Вирішення житлового питання — саме те, чого молоді фахівці потребують найбільше. Коштом Баранівської міської ради КП «Баранівка міськводоканал» у минулому році здійснило внутрішній капітальний ремонт однокімнатної службової квартири, у яку в 2018 році поселився сімейний лікар Віталій Левінський. Цей молодий фахівець після навчання в Вінницькому національному медичному університеті ім. М.Пирогова проходив інтернатуру в Баранівському центрі надання первинної медико-санітарної допомоги, а тепер працює тут і впевнено заробляє авторитет серед колег та пацієнтів.

Баранівська міська рада у червні зробила ще одну приємну для наших молодих лікарів. Одного разу на зустрічі з молоддю до міського голови Анатолія Душка підійшла лікарка-онколог Оксана Ігнатьєва, яку у 2018 році за державним розподіленням направили працювати в Баранівську комунальну центральну районну лікарню. Оксана Валеріївна поділилася своєю проблемою: «У моєму кабінеті дуже старі меблі. Корпусу, в якому розташована поліклініка вже 28 років і такий же вік мають меблі», - сказала вона керівнику громади. Пройшло зовсім не багато часу – і у кабінеті онколога встановили нові офісні меблі. Лікар задоволена оновленим кабінетом і каже, що така підтримка заохочує прагнути до кращого і викликає розуміння того, що все, що ти робиш є правильним і потрібним.

Зустрілась я і з заступником головного лікаря Вірою Козир. Вона також вважає, що для того, щоб молоді лікарі приїхали до нас перш за все потрібно думати про житло, але це потребує значних коштів. Віра Богданівна переконана, що навіть така маленька крапелька, як нові меблі в кабінет – це вже є зацікавленням та заохоченням для молодих фахівців. «Тому ми вдячні міському голові Анатолію Олександровичу та його заступнику Наталії Володимирівні за те, що ставляться до лікарів з розумінням і допомагають вирішувати багато питань», - зазначила заступник головного лікаря у розмові зі мною.

Я, як і усі жителі Баранівської громади, сподіваюсь, що з часом у нас буде працювати чимало молодих, заповзятих, висококваліфікованих медиків та й саме надання медичної послуги вийде на такий рівень, що у Баранівку їздитимуть лікуватися не тільки жителі району.

Лариса Пилипко,
провідний спеціаліст з інформаційної роботи Баранівської міської ради

  • mDSC_1055

Go to top