Про роботу структурних підрозділів, закладів, установ Баранівської міської ради

    Динаміка розвитку сучасного суспільства  визначає високий рівень вимог щодо ерудиції, соціокультурної та інформативної компетентності молодих громадян. Саме тому метою роботи  Суємецької ЗОШ І-ІІ ступенів є досягнення такого рівня  функціонування закладу освіти, який би максимально забезпечував умови для розвитку  особистості, творчої самореалізації кожного громадянина України, виховання покоління людей, здатних працювати і навчатись упродовж усього життя, оберігати і примножувати цінності національної культури, розвивати і зміцнювати суверенну державу як невід’ємну складову європейської і світової  спільноти.
    Педагог стоїть біля витоків особистісного становлення дитини, її духовного народження. Педагогічний колектив  Суємецької  ЗОШ І-ІІ ст. завжди прагне до поліпшення якості освітнього процесу шляхом підвищення фахової майстерності та тісної співпраці з батьками. Освітні послуги надають 12 педагогічних працівників основного складу та 4 сумісників. З 12 педагогів – 4   мають вищу кваліфікаційну категорію, 3 – першу категорію, 2 – другу категорію, 3 – спеціалісти, двом педагогам присвоєно звання «старший вчитель». У закладі освіти створені необхідні умови для підвищення теоретичного та професійного рівня педагогів. Наявність швидкісного інтернет ресурсу  сприяла вільному вибору форм удосконалення фахової майстерності педагогів та  розвитку їх творчості. Усі вчителі школи підвищили кваліфікацію дистанційно у синхронному режимі. Учні школи мають доступ до мережі Інтернет, спілкуючись з усім світом в реальному часі. Вчителі школи теж активно використовують  інформаційно-комунікаційні технології  на своїх уроках,  виховних заходах, готують презентації та завдання для перевірки знань учнів.
    З 2006 року у Суємецькій ЗОШ І-ІІ ст., за сприяння сім’ї  Савчука Дмитра Івановича,  кращі випускники отримують  грошову винагороду, їх імена занесені до Книги  призерів заохочувальної премії  імені Д.І. Савчука, і це є мотиваційним  аспектом  для  усіх учнів. Педагогічний колектив неодноразово отримував подяки  за ґрунтовну підготовку та якість знань випускників, призерів заохочувальної  премії.  
    1 вересня 2020 року до закладу освіти зараховано 9 першокласників. Відділом освіти  Баранівської  міської ради   для них придбано   комплект  дидактичних та роздаткових матеріалів, ігрові набори, одномісні  парти,  конструктор  LEGO та ноутбук.
    Реалізація основних завдань і принципів виховання у закладі освіти здійснюється на належному рівні. Щороку проводиться благодійний ярмарок, виручені кошти від якого перераховуються на лікування  онкохворих  дітей у Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит».  4 роки поспіль отримуємо подяку від Міжнародного благодійного фонду «Сильні духом» за підтримку дитячої  реабілітації в Україні.
    Учні школи є активними учасниками творчих конкурсів, спортивних змагань. У 2019 році учениця 6 класу Соловська Вероніка зайняла 4 місце  в Міжнародному мовно-літературному конкурсі знавців української мови  ім. Петра  Яцика.  Каурова  Дарина та  Мисько Зоряна за участь  у конкурсі «Найкраща ялинкова прикраса»  отримали грошову винагороду. У відкритому чемпіонаті  Баранівської  ОТГ з легкої атлетики серед школярів Каурова  Дарина  виборола 1 місце з бігу на дистанції 60 м та 200 м.  Для заняття спортом у школі  є спортзал, спортивний майданчик, футбольне поле, для  учнів початкових класів – дитячий майданчик.  Щороку у школі проводиться осіння спартакіада для учнів 5-9 класів та змагання «Веселі старти» для учнів 1-4 класів. Усі шкільні свята, конкурси, змагання, виставки малюнків висвітлюються на стенді «Шкільне життя» та сайті школи. З 2007 року ведеться Літопис школи. Підтримуючи акцію по благоустрою території старостату, учні школи розфарбували  2 зупинки в  с.Суємці.
    Понад 4 роки в школі запроваджено роздільне сортування сміття на папір, пластик, скло, пластикові кришечки. У кінці кожного півріччя усе сміття здається на переробку, а виручені кошти йдуть на потреби школи. Це привчає  дітей бережно ставитися до довкілля.
Шкільна їдальня має все необхідне обладнання. Гарячим харчуванням охоплені всі учні школи.  За кошти місцевого бюджету харчується 18 школярів, з них: 2 дитини учасників бойових дій, 2 дітей , які знаходяться під опікою. Моніторинг якості харчування проводиться систематично.
    Школа постійно покращує матеріально- технічну базу.  У 2020 році здійснено поточний ремонт крівлі котельні, заміну освітлення на енергозберігаюче у початковій ланці, демонтаж та заміну димохідної труби.
    За ініціативи та підтримки депутата  Житомирської  обласної ради         Кокітко Н.В. у закладі освіти запрацювала  мультифункціональна  бібліотека з підключенням до мережі Інтернет.  Діти  можуть не тільки  почитати сучасну художню літературу, виконати проєктну роботу разом, підготувати цікаві повідомлення на урок, поспілкуватися з друзями по скайпу, а й просто переглянути улюблені фільми.
    Педагогічний  колектив  школи активно співпрацює  з батьківським колективом, громадою села. Батьки завжди отримують  необхідну консультативну допомогу з питань виховання підростаючого покоління. Батьківський комітет постійно надає посильну допомогу у ремонті школи, облаштуванні території.
    Успішна школа – це злагоджена робота усіх учасників освітнього процесу.

Директор Суємецької ЗОШ І-ІІ ст.
Полюшкевич Л.Є.

  • mIMG-5e1396bebcbec06261fdd340fa43097c-V
  • mIMG-a3cfde00016fcf488462146c965105d9-V
  • mIMG-d562c6234d3c82a5c686b4a1bca4c917-V
  • mIMG_20200922_144046
  • mIMG_20201002_132746
  • mIMG_20201002_132847

 

Go to top